Žloukovické brodění 2017

2017-07-24 22:23:20 | SDH Žloukovice ©Jaroslav Obermajer

5 července 2017 jsme se sešli společně se soutěžícími družstvy mužů i žen u již 17. ročníku soutěže Žloukovické brodění. Náš sbor opět postavil jak družstvo mužů, tak jako v několika předchozích letech i družstvo žen. V soutěži mužů nás reprezentovali d, Robert Frdlík, David Sitte, Ratko Buchar a Martin Trnka. Ženské družstvo pak vyběhlo do soutěže ve složení Michaela Salačová, Kateřina Lemonová, Magdalena Veselá a Klára Deáková.

Foto

Foto: SDH ©Richard Novák

Soutěž byla zahájena slavnostním nástupem družstev pod velením Pavla Strnada, který předal hlášení našemu starostovi Františku Lemonovi. Po uvítání všech účastníků a pozdravu paní starostky obce Nižbor, Kateřiny Zuskové, byla zopakována pravidla soutěže. V letošním závodě byla zvolena varianta, kdy po slanění družstva z mostu do řeky museli všichni přebrodit na druhý břeh, kde se oblékli do plovacích vest a stáhli do vody připravený raft. Na raftu dojeli k místu, kde barel zpola naplněný vodou představoval tonoucí osobu. Úkolem bylo tonoucího vytáhnout do raftu a odvést do bezpečí. Toto byl jediný úkol soutěže při jehož nesplnění se nepřipočítávaly k dosaženému času trestné minuty, ale znamenalo pro soutěžící diskvalifikaci.
Většina soutěžících družstev již je ve všech disciplínách zkušená a tak soutěž probíhala plynule a bez problémů. Pořadatele nezaskočilo ani selhání startovací pistole hned u prvního startujícího družstva, kterým bylo naše družstvo žen. Rozhodčí pohotově zprovoznil náhradní pistoli a pak už vše probíhalo hladce.
Celkem se soutěže účastnilo 9 družstev mužů (Žloukovice, Broumy I, Broumy II, Čenkov, Stradonice, Jánská, Malé Přílepy, Otročíněves a Hubíles) a 5 družstev žen (Žloukovice, Broumy, Malé Přílepy, Malé Přílepy – modré a Čenkov). Zpestřením byla účast družstva hasičů z Hubíles (část obce Smržov v okrese Hradec Králové), kteří na Berounce trávili svoji dovolenou na lodích a v předvečer soutěže se zrovna zastavili ve Žloukovicích. Trénink některých družstev je natolik zaujal, že změnili svoje plány a přihlásili se do soutěže. Ve Žloukovicích zůstali celý další den.
V letošním ročníku soutěže mužů zvítězilo mužstvo Stradonice a u žen zvítězilo mužstvo Broumy.


Foto z akce

Video od našich přátel z Čenkova, jejich "umělecké zpracování" žloukovického brodění 2017
zde


Autor: SDH Žloukovice ©Jaroslav Obermajer

Obec











Sbor dobrovolných hasičů Žloukovice
Žloukovice 93
267 05 Nižbor
IČ: 47560550

www.sdhzloukovice.cz
© Sbor dobrovolných hasičů Žloukovice
Právní doložka
Editace