Průtrž mračen - 9.7.

2017-07-27 12:47:17 | SDH Žloukovice ©Alena Šťovíčková

Dne 9. 7., kolem poledne, došlo k velikým průtržím mračen ve Středočeském kraji a již jsme očekávali, co přijde za následky. Zhruba v 15. hod. nám byl z Kladna nahlášen výjezd k zablokované vozovce na silnici z Nižbora, směr Rakovník. Na místo jsme vyslali průzkumnou jednotku a vyrazili se zásahovým vozem.

Foto

Foto: SDH ©

Po cca 10min nám bylo průzkumem oznámeno, že se setkal s jednotkou HZS z Berouna, a ani oni nenalezli žádné místo události. Jelikož jsme (JSDH Nižbor) měli ve výjezdu tři vozidla, rozhodli jsme se udělat rychlý průzkum na všech hlavních komunikacích z Nižbora, a skutečně jsme místo události nalezli, ale na vozovce Nižbor - Roztoky. Jednalo se o dva vzrostlé stromy, blokující komunikaci. Jelikož jsme byli první na místě, provedli jsme oznámení na KOPIS a likvidaci vlastními silami.
Toho samého dne jsme ještě byli nuceni provést odklizení naplaveného bahna a kamení na vozovce mezi Nižborem a Žloukovicemi. Jednalo se o těžkou práci s lopatami ve velikém vedru a dusnu, takže jsme se u práce vystřídali všichni, a to jak Žloukovští tak Stradoničtí.


Foto z akce


Autor: SDH Žloukovice ©Alena Šťovíčková

Obec











Sbor dobrovolných hasičů Žloukovice
Žloukovice 93
267 05 Nižbor
IČ: 47560550

www.sdhzloukovice.cz
© Sbor dobrovolných hasičů Žloukovice
Právní doložka
Editace